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Dear                      

This is in reply to a request for rulings concerning the deduction limitation of
section 162(m) of the Internal Revenue Code.  The facts, as presented by Company,
are as follows.

Company is a publicly-traded corporation.  Company has had a nonqualified
stock option plan since year a.  The plan has included a reload feature since year b.  A
new year c plan has been adopted by Company’s board of directors and was submitted
for shareholder approval at its date d annual meeting.  Under both the year b plan and
the new year c plan, participants are entitled to exercise their options by paying the
option purchase price in cash (including through a "cashless exercise" using the
services of a broker) or in already-owned shares of Company stock.  Under the
cashless exercise method of paying the cash purchase price of the option, the
employee arranges through a broker to sell, simultaneously with the option exercise,
enough shares of the option stock to cover the option exercise price and related tax
withholdings.  After settlement, sufficient proceeds from the sale are delivered by the
broker to Company to pay the option exercise price and tax withholdings.

Company has offered reload options in connection with exercises of options
under its year b plan.  Reload options will also be offered under the new year c plan. 
Company describes a reload option as a new stock option that is granted to an
employee on exercise of a nonqualified stock option.  The reload option is granted for
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the number of shares that are sold or surrendered to pay the option exercise price on
the original option, plus the federal, state, and local tax withholdings with respect to the
option income.  The option exercise price on the reload option is equal to the fair
market value of the shares on the date of grant of the reload option (i.e., at the date of
exercise of the original option, which triggers the reload option grant). 

Company has historically valued the stock transferred upon option exercise
based on the mean between the high and low price for the stock on the date of the
option exercise.  Company now proposes to begin valuing the stock received in the
case of a cashless exercise (and setting the option exercise price for reload options
received in the case of a cashless exercise of the original option) based on the actual
sales price realized by the employee.  Taxpayer proposes to use this new valuation
method in connection with both (i) prior option grants, including reload option grants,
under the year b plan that have not yet been exercised, and (ii) future option grants,
including reload grants, under the new year c plan.

Section 162(a)(1) of the Code allows as a deduction all the ordinary and
necessary expenses paid or incurred during the taxable year in carrying on any trade or
business, including a reasonable allowance for salaries or other compensation for
personal services actually rendered.  

Section 162(m)(1) of the Code provides that in the case of any publicly held
corporation, no deduction is allowed for applicable employee remuneration with respect
to any covered employee to the extent that the amount of the remuneration for the
taxable year exceeds $1,000,000.

Section 162(m)(4) of the Code defines "applicable employee remuneration", with
respect to any covered employee for any taxable year, generally as the aggregate
amount allowable as a deduction for the taxable year (determined without regard to
section 162(m)) for remuneration for services performed by the employee (whether or
not during the taxable year).  However, pursuant to section 162(m)(4), the term does
not include remuneration payable solely on account of the attainment of one or more
performance goals, but only if--

(i) the performance goals are determined by a compensation committee of
the board of directors of the taxpayer which is comprised of 2 or more
outside directors,

(ii) the material terms under which the remuneration is to be paid,
including the performance goals, are disclosed to shareholders and
approved by a majority of the vote before the payment of the
remuneration, and
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(iii) before any payment of such remuneration, the compensation
committee referred to in clause (i) certifies that the performance goals and
any other material terms were in fact satisfied.

Section 1.162-27(e)(2) of the Income Tax Regulations provides, in part, that
qualified performance-based compensation must be paid solely on account of the
attainment of one or more preestablished, objective performance goals.  A performance
goal is considered preestablished if it is established in writing by the compensation
committee not later than 90 days after the commencement of the period of service to
which the performance goal relates, provided that the outcome is substantially uncertain
at the time the compensation committee actually establishes the goal.  A performance
goal is objective if a third party having knowledge of the relevant facts could determine
whether the goal is met.  Performance goals can be based on one or more business
criteria that apply to the individual, a business unit, or the corporation as a whole.  A
preestablished performance goal must state, in terms of an objective formula or
standard, the method for computing the amount of compensation payable to the
employee if the goal is attained.

Compensation attributable to a stock option is deemed to satisfy the
requirements of paragraph (e)(2) if the grant is made by the compensation committee;
the plan under which the option is granted states the maximum number of shares with
respect to which options may be granted during a specified period to any employee;
and, under the terms of the option, the amount of compensation the employee could
receive is based solely on an increase in the value of the stock after the date of the
grant.

Based on the facts submitted, we rule that:

1.  Company’s use of two different pricing methods for setting the exercise price
on reload options, depending on whether or not the reload options were acquired
through a cashless exercise, will not violate the requirement in section 1.162-
27(e)(2)(vi) that options must be granted at an option exercise price equal to or
greater then the fair market value of the stock on the date of the option grant.

2.  Company’s use of the new pricing method in connection with all future
cashless exercises of options does not violate the requirement that the
compensation from a stock option be based solely on an increase in the value of
the stock after the date of the grant.
The above rulings are based on the condition that the arrangement to sell the

stock occurs simultaneous with the exercise of the options and that the arrangement to
sell is at the market price.  Also, these rulings are based on the condition that the
exercise price is set at the gross sales price of the stock tendered in a cashless
exercise.
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This ruling is directed only to the taxpayer who requested it.  Section 6110(j)(3)
of the Code provides that it may not be used or cited as precedent.  Except as
specifically ruled above, no opinion is expressed as to the federal tax consequences of
the transaction described above under any other provisions of the Code.  

                                                                                 Sincerely yours,

                                                                                 _________________________
                                                                                 ROBERT B. MISNER
                                                                                 Assistant Chief, Branch 4
                                                                                 Office of the Associate 
                                                                                   Chief Counsel
                                                                                 (Employee Benefits and
                                                                                   Exempt Organizations)

Enclosure:
    Copy for section 6110 purposes


